Over VIA-T

VIA-T wordt in januari 2024 gevestigd op het NYMA terrein in Nijmegen. Enkele stevige partners hebben de handen al ineengeslagen en geven voor een belangrijk deel invulling aan het concept.

VIA-T is meer dan een gebouw. Naast kantoor, werk- en leerplekken is het een concept waarin, aan de hand van  programmering, ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen centraal staat en cross over co-creatie tot stand komen. Innovaties hun weg vinden in de praktijk.

Nu is het aan jullie, ondernemers, opleiders en overheden om het concept te versterken met jullie expertise. Er zijn nog kantoor, werk-ruimtes te huur. Word partner en maak toekomst VIA-T.

Locatie, programma en activiteiten

Het initiatief is ontstaan vanuit een triple Helix samenwerking tussen de overheid, onderwijs en ondernemers. Hierdoor wordt VIA-T veel meer dan een optelling van functionaliteiten in een gebouw. De focus op innovatie, duurzaamheid, circulariteit en vakmanschap maakt VIA-T dé aanjager in de duurzaamheid transitie.

 

LOCATIE 

VIA-T Land op het NYMA terrein. Net als de andere gebouwen wordt VIA-T toekomstbestendig en natuur-inclusief ontwikkeld door een samenwerkingsverband van de gemeente, KlokGroep, Lingotto en een groot aantal lokale ondernemers. Zowel voor de stad als de regio is NYMA uniek. Dat zit hem in de ontwikkelingsstrategie, de ligging en het ensemble van gebouwen. Maar ook in de invulling van het gebied en de functie in de stad. 

Het gebouw sluit aan op de robuuste gebouwen van NYMA als een hedendaags equivalent. Het gebouw inspireert op het gebied van circulair bouwen. Door de centrale ligging dicht bij de uitvalswegen is VIA-T uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

PROGRAMMA EN DE ACTIVITEITEN

Het programma en de activiteiten zorgen ervoor dat binnen VIA-T innovaties versnellen. Onderwijs flexibiliseert en daarmee het arbeidsmarkt potentieel versnelt toeneemt. Binnen het inspiratiecentrum krijgen opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers de ruimte om werk, kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Multifunctionele lokatie